Zlatna Sehara (još uvijek) nagrađuje

Counter se vrti i već je na otprilike 29870 (još 130 do okrugle brojke) samo mi je žao što više blogera ne zna za ovu priliku. Poslala sam post uredništvu (a poslaću i ovaj), ali ga nisu objavili (još uvijek na godišnjem???). Nije mi cilj skupljanje komentara, niti drmanje countera (inače bih stavila ciljanu brojku na 35000 ili više ), jer sam već dugo na bloggeru i sasvim sam zadovoljna onim što imam: prijatelje u favoritsima, čije blogove posjećujem i čitam (a nema ih puno), jer iz dna duše mrzim komentare tipa "Hej super ti je blog, posjeti moj!" i blogove koji nemaju svoju svrhu, kao i trpanje na hiljade blogova u favorite da bi se dospjelo na listu najpopularnijih.

Nagrada je upravo završena, ali nije uslikana, jer mi je mračno a moj Olly voli dnevno svjetlo, pa sliku stavljam sutra.

Odgovor na pitanje kako napraviti screenshot: jednostavno se u vidno polje (okvir ekrana) postavi dio koji se želi "uslikati" i pritisne tipka PrintScreen (jedna od 9 tipki između glavnog dijela tastature i dijela sa brojevima-najčešće prva po redu), a zatim se u nekom od editora za slike, uz pomoć opcije Paste ta slika zaljepi, a zatim i sačuva pod nekim imenom, u formatima koje sam spominjala. Sliku je moguće na ovaj način zaljepiti i u Microsoft Word.

Ovako to izgleda (slika je napravljena za vrijeme pisanja ovog posta):

[URL=http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/PrintScreen.jpg][IMG]http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/th_PrintScreen.jpg[/IMG][/URL]

Toliko za sada-budite na oprezu, counter je opasno blizu 30000.

Beaderica

2 komentara

Komentariši