Vratija se Šime…REPRIZA

Uf, sad vidim da me nije bilo skoro 3 mjeseca…..dugo, brate, predugo. Nedostajao mi je blog i piskaranje, a najviše bloggerska raja ( svima!!!)

Jako sam malo nakita napravila, taman da stane u dvije ture, pa evo prve, a nakon slika, ako vas interesuje, čitajte gdje sam bila.

Perle na ogrlici su rađene od polimerske gline crackle tehnikom, a ogrlica sadrži još i staklene kamenčiće boje ametista, sitne perlice i metalne elemente.

[URL=http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/GoldenPurple.jpg][IMG]http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/th_GoldenPurple.jpg[/IMG][/URL]

Peterostruka narukvica rađena za moju mamu (ide uz ogrlicu u naslovu bloga)

[URL=http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/CarnelianSnake.jpg][IMG]http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/th_CarnelianSnake.jpg[/IMG][/URL]

Ogrlica i narukvica rađene istom tehnikom kao i prva ogrlica (bojke su drugačije, a umjesto metalnih elemenata ima staklene bisere.

[URL=http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/PearledPinkPanther.jpg][IMG]http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/th_PearledPinkPanther.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/PearledPinkPanthernarukvica.jpg][IMG]http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/th_PearledPinkPanthernarukvica.jpg[/IMG][/URL]

Crno-bijela ogrlica rađena od polimerske gline, na posrebrenom lančiću (rađena po narudžbi i nije dostupna)

[URL=http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/Oppositesattract.jpg][IMG]http://i4.photobucket.com/albums/y115/Vaga74/Blog/th_Oppositesattract.jpg[/IMG][/URL]
Sviđa vam se? Sutra stiže još jedna tura  !

Nego, nakon ležanja u kantonalnoj bolnici i svih mogućih pretraga na sve zarazne hepatitise, ultrazvuka jetre i ostalih bitnih i nebitnih organa (što uključuje žučnu kesu) otpustiše me sa dijagnozom Laesio Hepatitis, što manje-više znači "pojma nemamo šta ti je, ali ti je jetra pošizila" i staviše me na B-kompleks. Čak su me i poslali na testiranje za autoimuni hepatitis (hvala Bogu dragom nije to bilo), opaku i upornu bolest, koja polako oštećuje jetru, a tretman za nju je gotovo jednako štetan po organizam kao i sama bolest.

Trebam li vam reći koliko vremena i novca je potrebno da izganjaš svaku uputnicu, sa koliko čekanja u beskrajnim redovima i poslovičnom (ne)ljubaznošću našeg svemoćnog medicinskog osoblja sam se susrela? Mislim da ne.

Helem, dva mjeseca poslije mog ležanja u bolnici, posla mene moja doktorica sa Infektologije na još jedan ultrazvuk i krvne nalaze (srećom pa su na snazi još uvijek bili dugi rukavi-mogao je ko pomisliti da se fiksam, jer sam bila totalno izrešetana, zahvaljujući mojim nevidljivim venama), ovaj put kod drugog doktora i lijepo mi čovjek nađe kamenolom u žučnoj kesi, koji prva doktorica na ultrazvuku, i pored mog ponovnog upita da li je sigurna, nije pronašla .

I kaže meni dobri doktor: "Operacija 100% indicirana!" . Ja sam nekakav poseban slučaj, jer su žučni napadi jako bolna stvar, a mene ništa nije boljelo, samo mi je jetra šizila od tog kamenja.

Ne moram vam ni reći da mi je došlo da toj famoznoj doktorici na ultrazvuku (čiji je pregled trajao cca 2 minute) odem i očitam lekciju!!!

Ali nisam, pošto samo lajem, a slabo ujedam. Smirila se i moja ljutnja i počela sam se psihički pripremati za operaciju, kad ono………..ŠTRAJK!

Koji li traje, li traje, a moji rolling stonesi mi još uvijek zadaju muke . Ko ima ili je imao slične probleme zna koje se sve divote ne smiju jesti oči su mi gladne, a apetit sam davno izgubila….šmrc.

Toliko za sada-opravdah se za prva dva mjeseca odsustva. Sutra čitajte zašto me nije bilo zadnjih mjesec dana. I da, dođite pogledati još slika novog nakita.

PS

  za doktoricu Gaković i kompletan Infektivni odjel bolnice u Bihaću.

 doktorici "brzinskoj" Badnjević (ista bolnica) za njene turbo-brze preglede pacijenata i pogrešne dijagnoze.

 svima

Beaderica

8 komentara

 1. Lijepo je opet družiti se s tobom, radovi su prekrasni, hvala Allahu da si dijagnosticirala oboljenje, inače nekoliko mojih kolegica je operiralo žuč, sada su dobro što i tebi od srca želim. Brzo se oporavi od svih šokova koje si doživjela i budi sretna i nasmijana i napravi nam još lijepog nakita, selam

 2. Draga Emira, hvala ti na lijepim riječima, sad znam da mi je bloggerska raja stvarno nedostajala. Ali Zlatna Sehara je očajnički trebala redizajn, i ono malo vremena što sam imala zadnjih mjeseci nije bilo dovoljno da to uradim. Vidim da ti nakit dobro ide i drago mi je.
  I ja tebe selamim.

  Annabel Lee-konačno si na mojoj listi kreativaca-sinoć sam sebi zadala zadatak da i nju sredim. Hvala ti, navratiću do tebe uskoro.

  Draga Didia, hvala na utješnim riječima-ono što se mora, nije teško, a bolje mi je sad na operaciju, nego za npr. 10 godina. A nakit, u velikim količinama, stiže uskoro-opskrbila sam se materijalom ;-).

  L.T.Z.S. hvala ti na radosti-lijepo je znati da ljude koje ne poznaješ u živo razmišljaju o tebi i zato ti šaljem veliki ((((((((((((((((CMOKIĆ))))))))))))))))))

 3. Pazim na sebe k'o policajac u zadnjih 6 mjeseci, jer bez zdravlja stvarno ništa drugo nije bitno, a sikirikija je bilo malo-onda kad su pretpostavljali najgore-sada je sve OK, čak se i radujem operaciji :-D.

Komentariši